Onzeker

“Ik ben een dieet”, zegt de volslanke deelneemster wat wuft, met een trotse glimlach. “Ik ben dik. Nu heb ik zeekies.” Het duurt even voordat we ontfutselen wat de zeekies zijn, de van oorsprong Afrikaanse is nu en dan wat lastig te volgen.

Al eerder schreef ik over de taalbarrière die we hier soms ervaren. Dit levert soms ongemakkelijke, vaak grappige en voornamelijk onhandige situaties op. Het helpt ook niet dat we meemaken dat mensen uit beleefdheid of respect aangeven je te begrijpen, wanneer ze dat eigenlijk niet doen. Met geduld, gebarentaal en creativiteit kom je een heel eind wanneer je elkaars taal niet spreekt. Zo gebeurt het dat bij het horen van ‘zeekies’ de volledige groep deelnemers, vandaag 11 man sterk, gaat gissen wat ze bedoelt. Zeewier? Kiespijn? Zeepjes? Teken? Typisch? Zweefpeace? Shakies? Shakies! Shakes! Afslankshakes!

Shakes dus. Deelnemers brullen hun bevindingen over de tafel en ik luister glimlachend mee. Wanneer je ego een boost nodig heeft, ben je in de 50|50 Store aan het goede adres. Deze groep wéét hoe ze je zelfvertrouwen eens flink op kunnen krikken. De vrouw waartegen het gescandeerd wordt ontvangt de complimenten stralend.

“Je bent echt perfect zo, er hoeft geen pondje af!”

“Je bent supermooi!”

“Mannen houden juist van dikke billen!”

“Het gaat om je binnenkant, die buitenkant doet er echt niet toe!”

“Je moet niet zo onzeker zijn!”

Onzeker?

De dame in kwestie staat abrupt op, gooit lachend haar sjaal opzij en trekt haar shirt omhoog. Ze stelt haar buik in een wit hemd tentoon terwijl ze er met twee handen mee schudt.

“Onzeker?! Ik ben niet onzeker. Ik weet zeker ik ben dik!”

 

Reacties op “Onzeker”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *