Wolken

Ik zit in de trein met mijn wiebelende cappuccino van het station. Hij smaakt me niet. Mijn rokje scheurde open tot een split van ongekende hoogte op de fiets. De muziek shuffelt niet zoals ik wil. De ochtend is al niet mijn beste moment, ik heb er vanochtend extra moeite mee.

‘Moet je maar niet Vaiana in bed kijken voor je gaat slapen’, mompel ik mezelf vermanend toe. De stilte-coupé is stil, een luxe in vakantietijd. Wanneer er iemand tegen zijn reisgenootje fluistert baal ik als een stekker. Ik ben mezelf niet voor tienen. Ik erger me verschrikkelijk. Niet echt ergens aan, het is gewoon nog een beetje vroeg.

Wanneer ik naar mijn winkeltje loop, om 9:36, zie ik tot mijn opluchting dat er nog geen deelnemers staan. Niets zo erg als voor tienen moeten communiceren. Verschrikkelijk vind ik dat. Ik word al boos bij de gedachte.

>Mijn opluchting is van korte duur. Ik heb net de lichtjes aangeknipt als ik een “GOEDEMORGEN! Je zonnetje is er weer!” hoor. Een stralende Patrick walst de winkel in, onder zijn arm twee cakes en een bus slagroom. Ik kijk in zijn staalblauwe ogen en schiet in de lach.

Patrick overhandigd me een handgeschreven briefje, van zijn andere begeleiders. Hierop staat hoe blij ze met ons zijn. Ik mijmer terug naar de eerste dag dat ik hem ontmoette, een man met verdrietige ogen en een zwaar gemoed. En wat hij zegt is helemaal waar; nog maar weken later zijn de wolken verdwenen en is Patrick onze stralende zon, een heel graag gezien mens in de 50|50 Store.

Patrick raakt geëmotioneerd wanneer hij me bedankt voor de tijd die hij hier mag doorbrengen en me vertelt hoe bijzonder deze plek voor hem is. Ik geef hem een dikke knuffel en weet niet zo goed wat ik moet zeggen. Wat bof ik toch met deze mensen, met deze baan, met deze malle, bijzondere plek.

Als ik op de klok kijk is het 9:55. Het lijkt wel na tienen joh. Ik loop op de wolkjes die verdwenen zijn bij Patrick.

Reacties op “Wolken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *