Champagne

“Wat vieren we vandaag?”

“Eh… Dat het dinsdag is. En dat de zon schijnt”

“Het regent. En het is woensdag.”

“Oja. Nou dan dat het woensdag is en dat het regent”

Zomaar een gesprek wat hier in verschillende vormen gevoerd wordt, op verschillende dagen en tussen verschillende mensen.

In de koelkast van de 50|50 Store vind je flessen vol Jip-en-Janneke-flessen. In het groentenlaatje. Hier vieren we namelijk nogal graag dingen. Kleine dingen, maar ook grote dingen. En vandaag vieren we een mooie grote, het is de dag van Henriëtte.

Eén van de dingen die deze winkel zo bijzonder maakt is de veerkracht van de deelnemers, het vermogen om opnieuw te durven beginnen, of het vermogen in een, voor een ander onmenselijke, situatie toch de motivatie te vinden iets met je dag te gaan doen. Al is het maar even naar de 50|50 Store komen en aan tafel te zitten, een praatje te maken. Onderdeel zijn van een team, erbij horen, herstel van het gewone leven (of daar even van mogen proeven, een ‘gewoon’ leven).

Vandaag vieren we dat Henriëtte klaar is met haar werkstraf. Of eigenlijk niet dat ze er klaar mee is, maar dat ze hier begint met een traject van arbeidsmatige activering. Voor mij sluit een werkstraf voor diegene echt perfect af als de persoon in kwestie besluit dat deze wilt blijven in de 50|50 Store. Dat het proeven van het gewone leven leidt tot herstel.

Vandaag drinken we champagne, om twee uur. Vandaag vieren we het begin van een gewoon leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *